30 de novembre del 2011

GRAFISME I CREATIVITAT

La nostra sessió de grafisme ha tingut com a protagonistes els contorns de colors i hem treballat el concepte semicercle i mig.
Primer hem enganxat al mig de cada vora del full un semicercle i a partir d'ací hem fet contorns fins arribar al mig del full. Aquest és el resultat.


ERASE UNA VEZ . AMSTRONG Y LA LUNA

Continuem amb el nostre projecte de l'univers i per això hem vist un capítol d'aquesta sèrie tan divertida i que tantes voltes de xicotets hem vist.



28 de novembre del 2011

SANTA CECÍLIA

GRÀCIES A TOTS ELS XIQUETS I XIQUETES de 5é i 6é de Primària i 2n,3r i 4t d'Eso per fer-nos passar una vesprada tan divertida amb la seva música.

25 de novembre del 2011

RACÓ DE CONSTRUCCIONS

Maite i Alba també ens volen ensenyar la construcció que han fet:

23 de novembre del 2011

MAITE ENS HA EXPLICAT "LA TOMATA"

Maite ens ha portat informació amb el llibre viatger de la Tomata. Ens ha explicat que són roges, tenen vitamina C, i ens la podem menjar de moltes maneres; fregida, rellena, en l'amanida......Però la gran sorpresa ha sigut quan ha obert la bossa i hem pogut vore una gran coca de tomata feta per ella i la seva família. Les boques de tots s'han fet aigua i tots hem tastat un tros d'aquesta coca tant típica del nostre poble.

22 de novembre del 2011

GRAFISME I CREATIVITAT



Ací teniu la tercera sessió de grafismes. Continuem preparant-nos per la minúscula, en aquesta fitxa hem treballat els conceptes mig i al voltant.

21 de novembre del 2011

ALBA ENS HA EXPLICAT "LA CREÏLLA"

Alba ha sigut la segona afortunada amb el sorteig i li ha tocat el llibre viatger dels aliments.
Ella i la seva família ha elegit la creïlla, típic aliment del nostre poble. Ens ha explicat que és d'orígen vegetal, que és d'Amèrica i es pot guisar de moltes maneres: torrada, bollida , fregida, en pure, .....
Tots hem col·laborat en la conversa ja que ha tots ens agrada molt aquest aliment.
Alba ens ha dut pure de creïlla i creïlles rellenes , estave tot boníssim!!!!!!!

19 de novembre del 2011

L'UNIVERS


Durant aquestes setmanes hem estat estudiant cada dia un planeta. Com a cloenda els hem pintat en pintura per enganxar-los al nostre plafó final. Mireu que bé hem treballat.

18 de novembre del 2011

PLÀSTICA AMB EL PAPER PINOTXO

Hem gaudit d'un material nou, la mestra ens ha tret molts rotllos de paper pinotxo.
Primer hem tallat tires de la mateixa mida que el full. Després hem agafat un pinzell amb aigua i les hem mullades. I quin ha sigut el resultat???? Dons el paper pinotxo tiny i amb un poc de pourpurina aquest ha sigut el resultat.

CONCERT DE SANTA CECÍLIA

Des d'ací volem convidar a totes les famílies al concert de Santa Cecília que es celebrarà el proper dilluns 21 a les 15:00hores a la Casa de la Cultura. La temàtica està relacionada amb cançons de tot el món.Les actuacions estaran dirigides per la mestra de música de primària MªJesús Gil i la mestra d'ESO Sara Garcia i els protagonistes seran els xiquets i xiquetes de 5é i 6é de primària i 2n,3r,4t d'ESO.  
                 No podeu faltar a la gran festa de la música

17 de novembre del 2011

RACÓ DE CONSTRUCCIONS

Com és possible que una fotografia anime tant a fer bones construccions????
La setmana passada a racons els quadrats van fer un oceanogràfic amb les construccions i els animals, quan es vaig fer una foto i la vaig publicar estaven molt contents, i quina ha sigut la sorpresa, dons ara són els cercles els que també han fet una gran construcció, porta per títol el zoo bioparc. Ací teniu als protagonistes i la seva producció.

16 de novembre del 2011

LA CEBRA CAMILA


Aquest conte l'hem estat treballant durant aquestos dos mesos .Tracta d'una zebra que perd les seves ratlles i vol recuperar-les , per això gràcies amb l'ajuda dels seus amics les recupera poc a poc. Hem fet varies sessions plàstiques:
-primer en una cartolina negra vam dibuixar ratlles de color blanc amb pintura , una volta sec, vam tallar la silueta de la zebra.
-un altre dia vam fer un paisatge, havíem de pintar l'entorn de la nostra protagonista amb pintura
-I finalment vam enganxar la zebra al paisatge. Mireu el resultat amb aquestes fotos.



15 de novembre del 2011

ESTAMPEM NÚMEROS

Divendres passat ens vam posar la bata i vam jugar a fer de mestres. Cada xiquet i xiqueta havia de fer-se la seva pròpia fitxa.
En una taula hi havia punts i en l'altra números. Un grup  primer havia d'estampar números i després posar baix la seva corresponent quantitat i l'altre grup al contrari.
Mireu el resultat amb aquestes fotos:



14 de novembre del 2011

JESUS ENS EXPLICA "LA PASTA"

Jesús és el primer afortunat del sorteig del nostre llibre viatger i ha elegit explicar-nos coses de La pasta.
Ens ha dit que és d'orígen vegetal, la van descobrir els xinesos però és molt típica d'Itàlia. També ens ha dit que hi ha de moltes formes i colors.
Per acabar ens ha portat una carcanyola amb macarrons cuits amb tomata i carn  i hem tastat un cadascú.
També ens ha dut un pot ple de diferents tipus de pasta i hem gaudit d'una conversa comparant tots els tipus de pasta.

11 de novembre del 2011

UNA VISITA MOLT ESPECIAL

Ahir a la vesprada vam tindre una visita molt especial, els avis i àvies dels pisos tutelats del nostre poble van vindre a conéixer la nostra escola.

Els vam cantar cançons i poemes i els vam regalar un gran dibuix per ornar les seves instal·lacions, on deia Benvinguts a l'escola infantil.
Esperem que us haja agradat la nostra escola i esteu convidats a tornar , us esperarem amb els braços oberts.

10 de novembre del 2011

SILUETES AMB PINTURA

Cada tres setmanes ve la nostra mestra de suport per fer activitats amb plàstica.
Aquesta setmana hem fet siluetes, primer hem fet tres xicotetes per practicar i després hem fet una més gran.



EL LLIBRE VIATGER DELS ALIMENTS

Comencem aquest curs una nova activitat per treballar amb les famílies.Es tracta d'un llibre viatger que cada setmana anirà a casa d'un xiquet o xiqueta.
Durant dos setamanes hem estat elaborant les normes del llibre viatger i hem fet una tapa amb les cares de tots els participants. Una volta confeccionat el llibre a la reunió tutorial  vam explicar l'activitat als pares:
- Es tracta de triar un aliment
- Buscar informació d'aquest aliment: origen vegetal  o animal, país, receptes.......
- En un full del llibre plasmar tota la informació, amb la tècnica plàstica a escollir per la família i el xiquet. (enganxar fotos, escriute en colors, llapis,....ornar el full)
-El temps és d'una setmana. Cada dimecres haurà de portar a l'escola el llibre amb el seu treball i saber explicar-ho a la resta dels companys, l'aliment per tastar ,tocar ,olorar i una fotografia en gran per poder confeccionar el nostre plafó dels aliments.
Després tots els xiquets elaboraran una fitxa on escriuran el títol de l'aliment, les característiques d'aquest i faran un dibuix.
A final de curs cada xiquet tindrà un llibre del aliments amb totes les característiques i un llibre gran per l'aula amb totes les creacions de cada xiquet.


RACÓ DE CONSTRUCCIONS

El grup dels quadrats han fet una construcció que volen compartir amb tots. Porta per títol l'oceonogràfic.

9 de novembre del 2011

JOC PER JUGAR AMB LES LLETRES

De la pàgina Mestre a casa he trobat aquest joc molt divertit que ens apropa al món de les lletres, so, traç... És ideal per jugar els xiquets de 5 anys, espere que jugueu a casa amb la família. ENLLAÇ PER JUGAR

8 de novembre del 2011

EL PLANETA MART

Cada dia fem la fitxa d'un planeta, avui hem treballat Mart. Hem aprés que té dos llunes Deimos i Fobos, que és de color roig i que l'home ha enviat molts robots per explorar les seues característiques.
Hem vist el següent video:

7 de novembre del 2011

MESTRES EN HODURES

Aquest cap de setmana  vaig tindre el gust d'assistir a una conferècia sobre l'experiència de quatre mestres , dos d'ells veïns del nostre poble i amics personals, que van gaudir el passat estiu a Hondures ajudant de voluntaris a una escola al mig de la selva i un centre d'acollida a la Ceiba.
Xavi ,Javi i Israel  són mestres d'infantil al CEIP Manel Garcia Grau i Sonia és professora de valencià a les Carmelites van estar durant un mes de l'estiu de 2010 col:laborant en Helping Honduras Kids una associació sense cap ànim de lucre en la qual van ajudar a molts xiquets i xiquetes molt necessitats d'aquestes poblacions.
Però el mes important és la labor que estan fent ara, continuen ajudant-los gràcies a les xicotetes aportacions de tots els coneguts i organitzen mercats solidaris amb treballs manuals fets pels seus propis alumnes. A partir d'aquestes aportacions han pogut acabar de construir un edifici al mig la selva i garantir la contratació d'un mestre d'infantil per als més xicotets .
Des d'ací felicitar-los per la seva  tasca i us esperem a la nostra escola per a presentar-nos el vostre projecte i sensibilitzar al nostre alumnat. Una abraçada molt forta.
En aquest enllaç podeu veure el diari dia a dia d'allò que van fer en la seva estada a Hondures.
MESTRES EN HONDURES

4 de novembre del 2011

CANCIÓN DE LOS PLANETAS

Hem descobert una cançó d'Enrique i Ana al youtube que ens ensenya els noms dels planetes.
Podeu practicar amb la família.

3 de novembre del 2011

LA CREACIÓ DE L'UNIVERS

Hem començat el projecte de l'univers i  la primera feina ha sigut veure com es va crear a partir d'una gran explosió anomenada Big Bang, d'ací es van formar les galaxies i entre elles la nostra: La via lactea

L'activitat ha estat molt divertida hem utilitzat molts estris de plàstica:
Primer hem agafat una cartolina negra i amb un raspall de dents hem esquitat amb pintura blanca.
després hem ornat amb pourpurina de colors i pintura flourescent. El resultat ha sigut el següent:


2 de novembre del 2011

NOU BLOG A EDUCACIÓ INFANTIL

 L'escola de Vilafranca presenta un altre blog, ara li toca a la meva companya d'infantil Alicia. Aquest any és la mestra de suport i amb el seu blog podrem veure totes les activitats que fa als tres cursos. Us anime a tots a que li pegueu una miraeta ben segur que us agradarà.
El blog es diu Hi havia una vegada......Enhorabona pel nou blog Alicia i gràcies per compartir.