27 de febrer del 2010

ADÉU MARIA!!! una abraçada ....


Avui estem un poc tristos perquè Maria la nostra mestra de pràctiques que ha estat amb nosaltres durant quasi dos mesos se'n va a seguir estudiant per ser ben segur que una gran mestra d'infantil.
Tots li hem fet un dibuix per a que se'n recorde de nosaltres i li hem fet un llibre regal amb tots els nostres dibuixos.
Des d'ací tota la classe de 3 anys i la mestra et volem dir que et trobarem molt a faltar i esperem que ens visites molt a sovint.
Gràcies per aquestos dies , molta sort, Cristina..

22 de febrer del 2010

EL MUSEU DE DALÍ.

Les tres aules d'educació d'infantil ja estem acabant el projecte de treball de Dalí, es per això que hem decidit fer una exposició al rebedor de la nostra escola amb tots els treballs que han fet els xiquets i xiquetes de 3,4 i 5 anys.
A l'entrada de l'escola podeu veure la torre galatea feta pels alumnes de 3 i 4 anys i un dibuix de Dalí pintat pels alumnes de 5 anys.
També hem confeccionat tres arbres divertits amb elements típics de Dalí, l'arbre dels rellotges(5 anys) ,l'arbre dels bigotis(4 anys) i l'arbre dels ous ferrats(3 anys).
Com a obres d'art la classe de 3 i 5 anys han fet en diferents tècniques plàstiques l'obra "Cistell de pa" . Els alumnes de 3 anys han imaginat que mirava Ana Maria en el quadre "muchacha en la ventana" .La classe de 4 anys ha fet un autoretrat de Dalí en pintura i els xiquets i xiquetes de 5 anys amb retoladors.
Destacar la torre galatea individual que han fet amb cartolina els xiquets de 5 anys
També els tres cursos han fet un gran elefant de potes llargues i al taller intercicle han elaborat uns llavis amb fang "llavi rubi"
Dir que les activitats han estan ideades per tot el cicle d'eduació infantil i per dues alumnes de pràctiques Maria i Andrea que s'han involucrat de ple amb tot el procés de l'elaboració del projecte.

Agrair tots els recursos trobats per internet elaborats per altres escoles d'infantil.


15 de febrer del 2010

CARNESTOLTES

Aquesta setmana hem celebrat la festa de Carnestoltes, dimarts a la vesprada va vindre la bruixa i ens va anunciar les coses que havien de portar.
Dimecres davantal, dijous ulleres de sol i divendres uns grans bigots.

I la gran festa va arribar divendres a la vesprada, una gran desfilada de pintors van desfilar pel poliesportiu del poble. Primer vam eixir els xicotets Dalís, el cicle d'infantil, seguidament el 1r cicle de primària de Miró, el 2n cicle anaven del quadre dels gira-sols de Van gogh i per últim el 3r cicle d'un quadre molt característic de Picasso, El guernica.

Una de les grans sorpreses van ser els mestres disfressats i de Velazquez i Menines i els representants del l'AMPA de pintors de brotxa grossa.

Mireu que guapos anavem la classe dels caragols!!!






10 de febrer del 2010

PROTAGONISTA DE SETMANA

Després dels Nadals vam començar el projecte del Protagonista de Setmana.
Cada setmana un xiquet és el protagonista de la setmana, aquesta setmana haurà de fer fitxes diferents, podrà dur a l'escola joguets, roba de nadó, fotografies importants per ell..tot allò important i que vol compartir amb la resta de companys.
A banda, aquesta setmana els papàs podran vindre a l'escola a fer una activitat.
Durant aquest mes de gener els protagonistes han sigut: Jesus, Jimena, Luna i Rebeca.
Amb la mamà de Jesus vam fer collars amb macarrons.
Els papàs de Jimena ens van contar un conte i van fer màgia, vam desaparèixer per una capsa màgica.
La mamà de Luna com és carnissera que millor que fer hamburgueses per tots.
I amb la mamà de Rebeca vam desgranar una panotxa de panís i vam fer "palometes"


5 de febrer del 2010

EL CONTE DEL MES


Hola ací vos presentem un dels contes que més èxit té a la nostra classe, sempre volem el conte de TEDY, per que? doncs perquè és un osset que va a l'escola tots els dies com nosaltres, juga als racons, va a la piscina i fa moltes activitats fins que se'n va a dormir.
(Si algu li agrada és de l'editorial elfos)

3 de febrer del 2010

MOS


Hola, ací vos presentem a Mos. Mos és un monstre que menja lletras, tots els dies li hem de donar lletres perquè sinó es menjarà les lletres dels contes i la nostra mestra no podrà contar-nos contes.
Per això cada matí li donem tres lletres, la primera del protagonista de la setmana, la primera de l'encarregat de passar llista i la primera de l'encarregat de repartir l'esmorzar.

VILAFRANCA. NEVADETA DEL 8 DE GENER 2010

1 de febrer del 2010

LA TITELLA VIATGERA "FELIPA"


Aquesta és Felipa, la nostra titella viatgera.
I per què li va posar aquest nom la nostra mestra? Molt simple, perquè en tots els noms que tenim a l'escola no estava la lletra F, i com estem aprenent les lletres a partir dels nostres noms , doncs ens feia falta aquest nom, el qual no podem negar que al principi ens feia molt de riure.
Felipa va arribar dins d'una capsa molt colorida, però va arribar a la nostra classe tota nueta, dins hi havia una carta, en la qual ens demanava urgentment ajuda a nosaltres i a les nostres famílies. Felipa no tenia res, ni ulls, nas, orelles, peus ...ni tampoc roba. Així que cada dijous vam decidir fer un sorteig i al xiquet que li tocarà hauria d'emportar-se a Felipa a la seua casa el cap de setmana i completar-la amb alguna cosa.
Primer li vam fer ulls, boca, orelles, cabells, jaqueta, falda, sabates, calçons... però encara queden molts xiquets i també moltes coses , una tan important com és el nas.

EL TREN DE LES CANÇONS


A l'escola hem aprés moltes cançons, ens encanta cantar i ballar.
La nostra cada volta que treballem una cançò l'aferrem a la paret on formem un gran tren, anomenat el tren de les cançons.
A continuació farem un llistat dels "singles" més escoltats i cantants a la nostra classe.
1 Un gat tenia una puça (Pacó Muñoz)
2 EL gall i la gallina (tadicional catalana)
3 Jo menege el ditet (Paco Muñoz)
4 l'esquirol (tradicional catalana)
5 Un tren petitó (")
6 Sol solet (")
7 L'elefant del parc (")

JOC "LA CONTRASENYA"

A Continuació us presente un joc molt divertit que fem tots els dies, l'objectiu és jugar i reconèixer els números d'un mode totalment lúdic.
El material són els números de l'1 al 10 en gran format enganxats a la porta d'exida.
Tots els dies al matí a partir d'una situació diem quin serà el número màgic, per exemple avui no han vingut a l'escola 4 xiquets, doncs el num 4 serà avui el num màgic. Cada volta que els xiquets i xiquetes surtin a fora de l'aula hauran de tocar el número màgic i dir-lo en veu alta per a què s'obrisca la porta.

RACÓ DE LA PERRUQUERIA


Els reixos ens van portar tres regals a l'escola, un trencaclosques de disfresses, un joc de construccions i material per ser perruquers i perruqueres.
A partir d'aquest darrer regal decidim crear el racó de la perruqueria a l'escola.
Fem una nota informativa on diu que hem de dur material de la perruqueria.
De seguida els xiquets i xiquetes de 3 anys comencen a portar material, ampolles de xampú, gel, pintes,... fins i tot fotografies de pentinats.
Voleu vore el resultat del nostre racó? Ací podeu veure una xicoteta mostra.
I per cert és el racó que més èxit té. En una assamblea vam decidir que també podien anar els xiquets que jugaven a la cuineta , així també podrien anar a jugar les nines a la perruqueria.